Header Image

Leerling van het Jaar

Leerling van het jaar, hoe kan je dat worden? De instructeurs van Ohdokwan letten op een heleboel dingen. Het maakt niet uit of je al jaren bij ons traint of dat je er pas een paar maanden bent. Natuurlijk is het belangrijk dat je iedere week komt trainen, het liefst meerdere keren, want dit geeft aan dat je graag traint. Als je aan wedstrijden meedoet en prijzen wint, is dit mooi, maar niet het belangrijkste. Veel belangrijker is dat je met respect omgaat met je tegenstanders en je sportief opstelt. Een wedstrijd verliezen zal je ook helpen om zowel lichamelijk maar ook mentaal te sterken.

Je gedrag in de dojang vinden wij het belangrijkst; volg je de dojang-etiquette (buigen als je de dojang binnenkomt en verlaat), buigen naar de instructeurs als je een vraag stelt, je handen op de juiste manier houden als je een hand geeft of iets geeft of aanneemt. Hoe ga je om met nieuwe leerlingen? Laat je zien dat jij hoger, en dus beter bent? Of help je juist nieuwe leden op weg en leg je ze uit hoe ze zich moeten gedragen? Doe altijd je best, geef 100% van jezelf. Stop niet nadat je 5 keer de oefening hebt gedaan, maar ga door met de oefening totdat de instructeur vraagt om te stoppen.

Bij Ohdokwan houden we van lachen, er worden regelmatig grapjes gemaakt, dat vinden wij ook belangrijk. Maar als een instructeur iets uitlegt luister je aandachtig met je handen op je rug en dan ben je stil. De instructeur zou niet om stilte hoeven vragen. Respect en discipline zijn de dingen die het meest belangrijk zijn, niet alleen in de dojang, maar in heel je leven. Als je vriendelijk en respectvol met iemand omgaat, krijg je dat ook terug. Op deze manier ben je bezig een betere wereld te maken. Zorg dat je een voorbeeld voor anderen bent.

Zorg ervoor dat wij trots kunnen zijn op jou vanwege je voorbeeldige gedrag en prestaties. Dan heb jij het in je om leerling van het jaar te worden.

Sahyun Art.

 

Top