Generaal Choi Hong Hi

Generaal Choi Hong Hi werd geboren op 9 november 1918 in Korea.

Op zijn twaalfde begon hij met het leren van Taek Kyon, een eeuwenoude Koreaanse vechtkunst met de voeten. Later, tijdens zijn studietijd in Japan, ontmoette hij een Karate leraar die hem instrueerde tot de 2de dan (Shotokan) Karate.

Tijdens de tweede wereldoorlog werd Choi Hong Hi in het Japanse leger opgeroepen. Na dienstweigering werd hij geplaatst in een gevangenis in Pyongjang. Om fit te blijven bleef hij Karate oefenen. Eerst alleen, later samen met de bewaarders en andere gevangenen.

Nadat Choi een officier werd in het nieuwe Koreaanse leger aan het einde van de oorlog, bleef hij krijgskunsten lesgeven aan zijn soldaten evenals de Amerikaanse soldaten die in Korea dienden.

Zijn geloof en visie op een andere aanpak van krijgskunst lesmethodes leidden Generaal Choi Hong Hi om de elementen van Taekyon en Karate technieken te combineren tot een meer moderne krijgskunst. Hij noemde het Taekwon-Do, wat zoveel als “de weg van de voeten en handen betekent”. Deze naam werd officieel aangenomen op 11 april 1955 in Korea.

In 1959 werd Generaal Choi benoemd tot President van de Koreaanse Taekwon-do Associatie (KTA). Zeven jaar later, op 22 maart 1966, richtte hij de International Taekwon-do Federation (ITF) op. Als grondlegger van Taekwon-Do en voorzitter van de ITF had hij mogelijkheden om zijn kunst met vele leerlingen te delen.

Generaal Choi heeft zijn leven gewijd aan de ontwikkeling van Taekwon-Do, een moderne krijgskunst gebaseerd op traditionele waarden, filosofie en training. Generaal Choi Hong Hi overleed aan kanker op 15 juni 2002 in zijn geboorteland Korea (DPRK). Volgens zijn laatste wens is hij ook begraven in Korea (Pyongjang).

Top