Europese Kampioenschappen 2024 – Lublin, Polen

Ohdokwan kijkt terug op een prachtig georganiseerd EK 2024 in Lublin, Polen.

Onze leden:
Sabum Kevin Jansen (Powerbreak)
Boo-Sabum Martina Sliva (Tul)
Boo-Sabum Daan Noomen (Special Techniques & Team Sparren)

Op vrijdag begon Boo-Sabum Daan met Special Techniques. Een prachtige sprongen-serie waar (op een na) alle hoogtes behaald werden. Een paar puntjes van aandacht waar zeker aan gewerkt kan worden, maar op zijn eerste EK is hij letterlijk boven zichzelf uitgestegen. TOP presentatie!

Zaterdag was het de beurt aan Boo-Sabum Martina met Tul.
Na een doorloting mocht zij op rood starten met Eui-Am (13) en daarna Chong-Yang (14). Helaas ging de winst (voor mij onbegrijpelijk) naar haar tegenstander uit Engeland. Een goede prestatie van Martina, jammerlijk niet bevestigd door de jury.

Op de laaste dag mocht Sabum Kevin eerst aan de slag! Na een gedegen voorbereiding, mocht Kevin de mat op. Eerst werd gekozen voor de Yop Chagi (zijwaartse trap). Helaas werd deze iets te laag uitgevoerd, waardoor de planken niet gebroken werden. Ook de Bandae Dollyo ging hierna helaas niet door. Hierna waren de kansen op ere-metaal verkeken en werden de andere technieken verstandig opgegeven om mogelijke blessures te voorkomen.

Boo-Sabum Daan was geselecteerd om mee te doen aan Team Sparren, maar werd als 6e man helaas niet opgesteld.

Met een bak aan ervaring komen onze leden maandag weer terug. Ondanks het gemis van ere-metaal zijn wij bijzonder trots dat zij ITF Nederland (weer) hebben mogen vertegenwoordigen. Met 4 goud, 2 zilver en 3 brons heeft het Nederlandse team het erg goed gedaan. Dank aan de organisatie, begeleiding en steun voor onze leden en alle credits aan topfotograaf Carlo ter Burg die alle waardevolle momenten geweldig heeft vastgelegd.

#europeanchampionships #OhDoKwan #itfnederland #itftaekwondo #trots #WeAreITF

Top