Een geslaagd OHDOKWAN Team Cup Toernooi

Vanwege ons 30-jarig bestaan in 2019, wilden wij een Taekwon-Do toernooi organiseren. Maar vanwege de Coronapandemie moesten wij ons jubileum uitstellen. Na bijna vier jaar later, kregen wij toch onze zin.

Ohdokwan staat er binnen onze Taekwon-Do Bond om bekend dat wij altijd iets bijzonders doen, wij wilden afwijken van de standaard. Bij een standaard toernooi zijn er bijna alleen individuele onderdelen. Dit zijn: Tul (stijlvormen lopen), Sparren (semi-contact), Springen (zo hoog mogelijk) en Breektechnieken (zoveel mogelijk planken met hand- en voettechnieken breken). Op Europese- en Wereldkampioenschappen wordt op deze onderdelen ook in teams gestreden. Dat was in Nederland al sinds 2006 niet meer voorgekomen.

Wij wilden dit onderdeel weer nieuw leven inblazen door een Team-toernooi te organiseren. Natuurlijk moest dit plaatsvinden in ons eigen Capelle aan den IJssel, daar vonden wij de nieuwe sportaccommodatie “Aquapelle”. Een prachtige grote sporthal die uitermate geschikt was voor ons toernooi.

Na intensief contact met Sportief Capelle, viel de datum op zaterdag 17 juni 2023. Dankzij de geweldige medewerking van de beheerders en het kantoorpersoneel van Sportief Capelle konden wij een prima toernooi organiseren. Ook dank aan de EHBO-vereniging uit Capelle, die voor prima blessurebehandeling heeft gezorgd. En met name de catering van Aquapelle verdient een pluim, zij hebben een heerlijke lunch verzorgd in de pauze.

Het toernooi is prima verlopen, er was een relaxte, gemoedelijke sfeer. Met een kleine honderd deelnemers en bijbehoren publiek kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. De deelnemende scholen waren zeer enthousiast en hopen op een herhaling in de toekomst.

Dank gaat uit aan het kader van Ohdokwan, dat heel veel tijd en moeite heeft gestoken in dit toernooi. Natuurlijk ook dank aan de aanwezige scheidsrechters, die samen met hoofdscheidsrechter Hans Slegtenhorst, de partijen geleid hebben. De coaches van de aanwezige teams. Jullie hebben de Teams ontzettend goed voorbereid. Daarnaast de vrijwilligers die onmisbaar waren in de voorbereiding en tijdens de dag overal mee hebben geholpen. Onze fotografen van de dag, Men van Galen en Rob Batenburg, prachtige plaatjes! Tot slot onze Sponsoren. Zonder jullie hadden we geen TeamCup! Heel hartelijk dank voor de mooie bijdrage aan ons jubileum toernooi!

De uitslag van het toernooi was spannend tot het laatste onderdeel. Er was een “Overall Trofee”
voor die school die de meeste gouden medailles had gewonnen. Aan het eind bleken er drie scholen te zijn met evenveel (8) gouden medailles! Hierdoor moesten de gewonnen zilveren medailles geteld worden…. en na een spannende stilte viel het verlossende woord: OHDOKWAN had de meeste zilveren medailles gewonnen! Zo konden wij onze eigen Overall Trofee mee naar huis nemen. Een super trotse Ohdokwan-coach mocht de trofee van de hoofdscheidsrechter in ontvangst nemen.

Dankzij onze vrijwilligers, die keihard gewerkt hebben om de zaal op te bouwen, te ondersteunen tijdens het toernooi en na afloop weer af te breken, kon iedereen om ca. 19.00 uur naar huis.

Het was een geweldig toernooi!

Art van der Lee

Top